In het kader van de “SAMENWERKING ACHTERHOEK-BALKAN” werken de Stichting Hulp aan Roemenië Doetinchem en de Stichting Warmte voor de Kinderen gezamenlijk aan de realisatie van renovatie en uitbreiding van de kinderopvang in het kinderopvangtehuis “For Help”.

For Help:
For Help is een Roemeense stichting die zich bezig houdt met de dagelijkse opvang van kansarme kinderen die geacht worden de lagere school te bezoeken.

De hulp bestaat uit de opvang na schooltijd (schoolbezoek is een voorwaarde) met een middagmaaltijd, daarna hulp bij het maken van huiswerk , ontspanning en het aanleren van sociale vaardigheden. Rond 17.00 gaan de kinderen weer naar hun eigen woonomgeving.

Oude situatie:
Het onderkomen voor alle bovengenoemde activiteiten bestond uit 1 kamer van 4,35 m bij 3,25 m.

Naast genoemde activiteiten verzorgt “For Help” crisisopvang voor m.n. uit huis gezette moeders met of zonder kinderen , of bij echte probleemgevallen aan solo kinderen. Deze opvang gebeurt tot nu toe in de privé vertrekken van de directrice Claudia Radu.

Nieuwe situatie:
In het voorjaar van 2015 deed zich de mogelijkheid voor het naastgelegen, aangebouwde huis te kopen.Er werd een sponsor gevonden en in augustus vond de overdracht plaats.
Dit huis was echter helemaal uitgeleefd en er werd een plan gemaakt voor de renovatie van de woning:

  • Nieuwe elektrische installatie.
  • Nieuw sanitair / badkamer.
  • Nieuwe verwarmingsinstallatie.
  • Nieuwe keuken.
  • Realisatie van een ruimte voor crisisopvang op de verdieping.

 Realisatie tot juni 2016:

  1. In november 2015 heeft een groep vrijwilligers uit Doetinchem de nodige sloopwerkzaamheden verricht en de elektrische installatie vernieuwd.
  2. In december werd door een plaatselijke installateur de verwarming vernieuwd.
  3. In het voorjaar 2016 werd door vrijwilligers ter plaatse, een nieuwe badkamer gebouwd en het nieuwe sanitair geïnstalleerd.
  4. In mei 2016 werd door vrijwilligers uit Doetinchem de nieuwe keuken geïnstalleerd
  5. In mei 2016 werd door een aannemer het dak gerenoveerd.

 De verdere planning:
Medio juni 2016 wordt de opvangruimte verder ingericht en in gebruik genomen.

In oktober/november 2016 is de ploeg vrijwilligers uit Doetinchem weer aan het werk gegaan om op de verdieping de ruimte voor de crisisopvang te realiseren, te weten: isolatie, wanden, elektra , verlichting .

 

Voor meer info en foto’s klik op  volgende link:
PROJECT BENCECU DE JOS